skip to Main Content

Ben je snel afgeleid, raak je gauw overprikkeld, klagen anderen dat je niet luistert of zie je “alle” vogels vliegen? Training van de cognitieve vaardigheden zou je mogelijk kunnen helpen.

Bij slapeloosheid, psychische en (onbegrepen) lichamelijke klachten spelen cognitieve problemen een belangrijke rol. Door deze te trainen verbeteren de  cognitieve vaardigheden waardoor je je beter kunt concentreren, meer overzicht krijgt en beter kunt plannen en organiseren. Emotionele problemen kun je dan makkelijker accepteren, oplossen of ermee om gaan.

Widdershins heeft inmiddels ruim vijftien jaar ervaring met CogniPlus, een  wetenschappelijk gefundeerde softwareprogramma. Tijdens een sessie wordt er getraind, de resultaten geëvalueerd, de vooruitgang bijgehouden, en het effect op dat moment en in het dagelijks leven besproken.

Interactieve training

Over het algemeen  ervaren cliënten weinig vermoeidheid tijdens en na de training en voelen zich dermate uitgedaagd dat ze willen ‘scoren’.  De resultaten zijn doorgaans snel voel- en merkbaar. CogniPlus verbetert in veel gevallen visuele veldproblemen, visuo-motorische stoornissen en leerstoornissen.

Wanneer CogniPlus?

  • NAH: voor o.a. de verbetering van de slaap, de concentratie, het overzicht,  het werkgeheugen, ontspanning en verhoging van het energieniveau, vermindering van visuomotorische stoornissen.
  • Depressies: om negatieve gedachten om te leren buigen, helderder te denken, alerter en actiever te worden en het werkgeheugen en de concentratie te verbeteren.
  • Angst- en paniekstoornissen: om angstige gedachten om te leren draaien, helderder te kunnen denken,(lichamelijk) te ontspannen en tegelijkertijd alerter te kunnen reageren zodat angst voorkomen kan worden.
  • ADD: ter verbetering van de concentratie en het werkgeheugen.
  • ADHD: ter verbetering van de concentratie, plannings- en organisatievaardigheden en het werkgeheugen, ter kalmering en verminderen van impulsiviteit.
  • NLD: vermindering faalangst, verbeteren rekenvaardigheden en zelfvertrouwen.
  • Chronische vermoeidheid en pijn: door verbetering van de alertheid, de concentratie en de slaap bij o.a. (voormalige) kankerpatiënten.

Prestatie verhogend

Met CogniPlus stel ik op jouw hulpvraag gerichte programma’s op om het reactievermogen, ooghandcoördinatie, concentratie, werkgeheugen en zelfvertrouwen op  werk, thuis of studie te verbeteren.

Thuis trainen

Widdershins geeft je de mogelijkheid om thuis met CogniPlus te trainen om (reis)tijd en therapiekosten te besparen. Je traint aan de hand van een persoonlijk voor jou opgesteld trainingsprogramma, rapporteert de vorderingen (digitaal) die wij samen evalueren waarna de training waar nodig wordt aan gepast (denk aan trainingstijden, andere modules).

Back To Top