skip to Main Content

CogniPlus is een modern, wetenschappelijk gefundeerd softwareprogramma waarmee diverse cognitieve capaciteiten effectief en efficiënt getraind kunnen worden. De inhoud van CogniPlus is sterk gelinkt aan het Vienna Test System (diverse modules gebruikt door Widdershins). Daarmee kunnen diagnose, behandeling en evaluatie eenvoudig worden geïntegreerd. De trainingsbenadering is probleem specifiek.

Testen - Trainen - Evaluatie

Wordt u afgeleid tijdens uw werk door gesprekken van collega’s, klagen anderen dat u niet luistert of ziet u “alle” vogels voorbij vliegen? CogniPlus biedt mogelijk uitkomst. Diagnostisch onderzoek door middel van VTS wat gelinkt is aan CogniPlus raad ik in veel gevallen aan. Afhankelijk van uw klachten worden uw visuele en/of auditieve vaardigheden vergroot. Per sessie worden de resultaten geëvalueerd, de vooruitgang bijgehouden, en het effect in het dagelijks leven besproken. Aan de hand van het geheel wordt per sessie besloten of het trainingsprogramma voldoet en of het zinvol is om andere vaardigheden te trainen.

Interactieve training

CogniPlus is een interactief systeem dat het niveau van de cliënt betrouwbaar detecteert en automatisch het trainingsniveau daarop aanpast. Soms is het even wennen, over het algemeen ervaren cliënten deze methode als niet te moeilijk of vermoeiend, met voldoende uitdaging en snel voel- en merkbare resultaten. CogniPlus kan in veel gevallen helpen bij visuele veldproblemen, visuomotorische stoornissen en leerstoornissen. Bij Widdershins wordt CogniPlus ook gebruikt voor het verbeteren van vaardigheden gerelateerd aan rij gedrag zoals het inschatten van de afstand van het achteropkomend verkeer, keren op de weg en inparkeren.

Wanneer CogniPlus?

  • NAH: voor o.a. de verbetering van de slaap, de concentratie, het overzicht,  het werkgeheugen, ontspanning en verhoging van het energieniveau, vermindering van visuomotorische stoornissen.
  • Depressies: om negatieve gedachten om te leren buigen, helderder te denken, alerter en actiever te worden en het werkgeheugen en de concentratie te verbeteren.
  • Angst- en paniekstoornissen: om angstige gedachten om te leren draaien, helderder te kunnen denken,(lichamelijk) te ontspannen en tegelijkertijd alerter te kunnen reageren zodat angst voorkomen kan worden.
  • ADD: ter verbetering van de concentratie en het werkgeheugen.
  • ADHD: ter verbetering van de concentratie, plannings- en organisatievaardigheden en het werkgeheugen, ter kalmering en verminderen van impulsiviteit.
  • NLD: vermindering faalangst, verbeteren rekenvaardigheden en zelfvertrouwen.
  • Chronische vermoeidheid en pijn: door verbetering van de alertheid, de concentratie en de slaap bij o.a. (voormalige) kankerpatiënten.

Prestatie verhogend bij sport

Met CogniPlus kunnen programma’s opgesteld worden voor het verbeteren van het reactievermogen, ooghandcoördinatie, concentratie en zelfvertrouwen van (amateur)sporters.

Thuis trainen

Widdershins geeft u de mogelijkheid om thuis met CogniPlus te trainen om (reis)tijd en therapiekosten te besparen. U traint aan de hand van een persoonlijk voor u opgesteld trainingsprogramma, rapporteert de vorderingen (digitaal) die wij samen evalueren waarna de training waar nodig wordt aan gepast (denk aan trainingstijden, andere modules).

Wat cliënten vertelden over CogniPlus:

Onze zoon zag de behandeling die wij voor hem in petto hadden niet zitten. Margreet liet hem zelf kiezen en het werd CogniPlus. Hij is nog aan het trainen maar zijn prestaties op school en sport zijn nu al verbeterd hij is vrolijker en heeft meer zelfvertrouwen.

In mijn zoektocht om te snappen waarom ik ben wie ik ben en doe wat ik doe, heeft Margreet mij laten begrijpen hoe het in mijn brein werkt en wat daar de oorzaak van is. Hiermee zijn we aan de slag gegaan om de ontstane klachten te verminderen waardoor ik me nu een stuk zelfverzekerder, relaxter, minder vermoeid voel en weer veel meer plezier heb!

Ik had niet gedacht dat het doen van computerspelletjes mij zou kunnen helpen. Gelukkig had ik ongelijk. Mede door de geduldige uitleg van Margreet kan ik weer aan het werk, boodschappen doen, goed slapen, gesprekken volgen, boeken lezen... Geweldig!

Wilt u weten of CogniPlus iets voor u kan betekenen? Laat uw gegevens achter en ik neem contact met u op.

Back To Top