skip to Main Content

Intake

De intake heeft verschillende doelen. Allereerst moeten er een aantal praktische zaken geregeld worden. Bent u verwezen dan heb ik om u in te kunnen schrijven uw BSN nummer nodig, ik moet uw identiteitsbewijs, rijbewijs of paspoort controleren en uw verwijsbrief voor het dossier. Dan wilt u ongetwijfeld uw verhaal kwijt, we bespreken uw hulpvraag en de door u online van tevoren ingevulde vragenlijsten om de problematiek helder te krijgen. In de meeste gevallen volstaat één intakegesprek, soms zijn twee gesprekken of is aan vullende diagnostiek nodig om een goed beeld te krijgen. Op basis van de verkregen informatie stel ik een behandeldoel en behandelplan op, we bespreken deze en ze hebben uw goedkeuring nodig voordat we met de behandeling kunnen beginnen. Zie ook de informatie onder behandeling verder op deze pagina.

Diagnostiek

Diagnostiek vindt plaats in de vorm van een verder gesprek, vragenlijsten en/of neuropsychologische tests en mogelijk een qEEG dat wordt afgenomen bij een collega als u komt voor Neurofeedback. Op grond van het intakegesprek en de diagnostiek  wordt bepaald of uw probleem binnen de basis-ggz valt en welk traject geïndiceerd is (Kort, Middel of Intensief). Als u verwezen bent wordt de hulpvraag van de verwijzer mee genomen in dit proces. Ik verwijs u terug voor een andere vorm van hulpverlening als ik u niet de juiste hulp kan bieden. In verband met het Corona virus vindt het diagnostisch gesprek plaats in de vorm van een videobel-gesprek, de vragenlijsten worden online verstuurd via een beveiligd email programma.

Behandeling en rapportage

In overleg met u kan naar aanleiding van de vorderingen gaandeweg de behandeling besloten worden om over te gaan tot een ‘zwaardere’ of ‘lichtere’ prestatie. Als de behandeling langer duurt dan 12 weken of is afgesloten schrijf ik mijn rapportage voor de verwijzer die alleen met uw toestemming wordt verzonden. Gaat u niet akkoord dan blijft de brief 15 jaar in uw dossier bewaard.

Nazorg

Heeft u mijn hulp in de toekomst nodig, of is er sprake van een terugval, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Laat uw gegevens achter en ik neem contact met u op.

Back To Top