skip to Main Content

Waarom Neurofeedback?

Bent u uit gepraat, of wilt u geen medicijnen (meer) gebruiken? Met Neurofeedback leren de hersenen een andere hersenactiviteit te produceren waardoor klachten af nemen en het leven weer leefbaar wordt. Voor meer informatie verwijs ik naar de pagina Problematiek, Specialisaties van Widdershins. Door de hersenen positieve of negatieve  feedback te geven leert het brein de eigen activiteit te veranderen.  In de loop van de tijd leren de hersenen om dit proces buiten de training te genereren waardoor klachten verminderen, de cliënt zich bewuster wordt van zijn gedrag en dit (makkelijker) kan veranderen. Neurofeedback  wordt toegepast bij klachten/stoornissen die vermeld staan onder CogniPlus. Bij Widdershins krijgt u lineaire Neurofeedback. Kiest u voor Neurofeedback dan volgt nadere uitleg.

Ruw EEG op het meetpunt en opgesplitste bandbreedtes tijdens de training.
De te trainen bandbreedtes, spierspanning en ingestelde drempels tijdens Neurofeedback.

Diagnostiek voorafgaand aan Neurofeedback

Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk om de klachten en de hersenactiviteit in kaart te brengen. Naast intake en diagnostiek vinden neurofysiologische metingen plaats en mogelijk neuropsychologisch onderzoek. Voor een uitgebreid EEG-onderzoek wordt verwezen naar een collega waar ik mee samen werk. Als op grond van de verkregen gegevens Neurofeedback een goede behandeloptie is en u hiervoor kiest worden behandeldoel en behandelplan met uw akkoord opgesteld en kan de behandeling beginnen.

Behandeling met Neurofeedback

Tijdens de behandeling zijn electrodes op uw hoofd geplaatst op vooraf bepaalde locaties en wordt uw hersenactiviteit (EEG)  gemeten. Voordat de electrodes worden aangebracht, wordt de huid schoon gemaakt met alcohol. Het aanbrengen van de electrodes is niet pijnlijk. Het is verstandig om de dag voor elke training het haar te wassen en op de dag zelf geen haarlak of gel te gebruiken. Het apparaat is draadloos verbonden met mijn laptop en vangt de signalen van uw brein op.

Opleiding

Ook op het gebied van de Neurofeedback ben ik op wetenschappelijk niveau opgeleid en vindt bijscholing plaats.

Wat cliënten over de Neurofeedbackbehandeling bij Widdershins vertellen:

Eerst leek alles lichter te worden, allerlei spieren ontspanden zich spontaan, na een tijdje trokken de wolken in mijn hoofd op en de dagen en weken erna ging alles steeds makkelijker. Bijna een jaar na beëindiging van de behandeling heb ik af en toe een dip, maar daar kom ik “vanzelf” weer uit.

Ik ben blij dat ik neurofeedback heb ontdekt. De balans in mijn hoofd en daarmee in mijn leven is weer helemaal terug!

Margreet legt alles goed en rustig uit. De combinatie van gesprekken met Neurofeedback waren een verademing en hebben mij voor een groot deel van mijn klachten af geholpen.

Wilt u weten of Neurofeedback iets voor u kan betekenen? Laat uw gegevens achter en ik neem contact met u op.

Back To Top