skip to Main Content

Waarom Neurofeedback?

Ben je uit gepraat, wil je rustig achterover zitten en een behandeling ondergaan of wil je geen medicijnen (meer) gebruiken en toch van je klachten afkomen? Misschien is Neurofeedback de juiste behandelmethode voor je.

Bij ontwikkelingsstoornissen als ADD/ADHD wordt vaak een aangeboren van de norm afwijkende hersenactiviteit gezien. Ook bij trauma’s, chronische stress, chronische pijn en chronische lichamelijke ziekte  verandert de hersenactiviteit waardoor secundair concentratieklachten, slapeloosheid en vermoeidheid ontstaan. Voor meer informatie verwijs ik naar de pagina Problematiek, Specialisaties van Widdershins.

Tijdens een Neurofeedbacktraining krijgen de hersenen positieve of negatieve  feedback. Het brein reageert hierop door de eigen activiteit te veranderen. De cliënt merkt dat klachten verminderen, hij/zij wordt zich bewuster van het eigen gedrag en kan dit (makkelijker) accepteren en veranderen. Neurofeedback en CogniPlus zijn verschillende trainingsmethodes, ze geven beiden goede resultaten bij dezelfde klachten/stoornissen: CogniPlus

Widdershins geeft lineaire Neurofeedback ook wel klassieke Neurofeedback genoemd.

Ruw EEG op het meetpunt en opgesplitste bandbreedtes tijdens de training.
De te trainen bandbreedtes, spierspanning en ingestelde drempels tijdens Neurofeedback.

Diagnostiek voorafgaand aan Neurofeedback

Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk om de klachten en de hersenactiviteit in kaart te brengen. Dat gebeurt met behulp van de intake en diagnostiek.  Voor een uitgebreid qEEG-onderzoek wordt verwezen naar een collega waar ik mee samen werk. Als op grond van alle verkregen gegevens Neurofeedback een goede behandeloptie lijkt  kan de behandeling beginnen.

Behandeling met Neurofeedback

Tijdens de behandeling zijn electrodes op je hoofd geplaatst op vooraf bepaalde locaties en wordt de hersenactiviteit (EEG)  gemeten. Voordat de electrodes worden aangebracht, wordt de huid schoon gemaakt met alcohol. Het aanbrengen van de electrodes is niet pijnlijk. Het is verstandig om de dag voor elke training het haar te wassen en op de dag zelf geen haarlak of gel te gebruiken. Het apparaat is draadloos verbonden met mijn laptop en vangt de signalen van je brein op.

Verdere uitleg krijg je voorafgaand aan de behandeling.

Opleiding

Op het gebied van de Neurofeedback ben ik ook wetenschappelijk niveau opgeleid.

Wil je weten of Neurofeedback de juiste behandeling voor je is? Laat je gegevens achter en ik neem contact op.

Back To Top