skip to Main Content

Widdershins, de praktijk

Ik houd praktijk aan huis, om de zorg zo laagdrempelig mogelijk te houden. Veel cliënten vinden dit prettig en het bespaart ook op praktijkkosten. De praktijk bevindt zich op de eerste verdieping. Mocht je onoverkomelijke problemen hebben met trap lopen, of heb je andere redenen om thuis  te willen blijven dan biedt Widdershins  hulp op afstand in de vorm van chatten of telefonische consulten. Of ik maak een huisbezoek.

Widdershins, de naam

De meeste beschrijvingen benoemen de volgende betekenissen: letterlijk tegen de richting van de zon in en figuurlijk: eigenwijs, op eigen wijze, tegendraads, en wederkerig.

Deze naam heb ik voor mijn praktijk gekozen omdat veel mensen psychische klachten krijgen en houden doordat ze zich niet op hun eigen wijze hebben kunnen ontwikkelen. Zonder het zich te realiseren drukken veel mensen hun eigen gevoelens en ideeën weg en stellen zich afhankelijk op van anderen of  nemen ideeën en inzichten over die niet echt bij hen passen. Bij Widdershins hoop ik dat mensen erachter komen wat ze nou werkelijk willen en hier naar gaan leven.

Voor de liefhebbers: over de betekenis van Widdershins, de etymologie en welke betekenis volgers van spirituele richtingen en religies aan Widdershins gaven en geven staan uitgebreidere beschrijvingen op het internet.

Widdershins is een eeuwenoude naam en komt volgens diverse bronnen voort uit het Middel- en Hoog Germaans (wedersinnes= in tegengestelde richting). Vanaf begin 16de eeuw treffen we het vooral aan in Schotland.

Ideeën ter verbetering van Widdershins

Heb je ideeën om de praktijkvoering te verbeteren, dan hoop ik dat je mij dit laat weten. Dit kan gaan over de communicatie, bereikbaarheid, administratieve handelingen, of wat je ook tegen komt. Ik sta open voor nieuwe ideeën.

Openingstijden

Maandag, woensdag en  donderdag:    9.30 – 12.00

14.00 – 16.00

Maandag en  donderdag:  18.30 – 20.00

Margreet Bijkerk

Tijdens mijn universitaire, postdoctorale opleidingen en werk heb ik vanwege mijn interesses en vaardigheden gekozen voor een combinatie van psychologie en neurowetenschappen.

Postdoctoraal heb ik diverse vervolgopleidingen gevolgd. Om persoonlijke redenen heb ik onderhand van alle titels afgezien en werk weer zoals ik in 1987 ben begonnen: als psycholoog. Een psycholoog die naast de medemens staat en zich niet als behandelaar over de cliënt heen buigt.

De verdwaalde vrouw

Naast de praktijkvoering ben ik de laatste jaren ook parttime actief als schrijfster van fictie. Het eerste boek De verdwaalde vrouw is als lees- en luisterboek gepubliceerd en bij uw boekhandel en diverse online boekwinkels te bestellen. Tussen de bedrijven door werk ik aan andere fictie.

De verdwaalde vrouw – Samenvatting

Een vrouw met een voorgeschiedenis weet na een verschrikkelijk trauma niet meer wie ze is of hoe ze heet. Ze laat haar gezin in de steek en komt terecht in Stress. Daar roept ze de hulp in van haar naasten en professionals. Er wordt niet altijd naar elkaar geluisterd en de hulpvraag wordt niet beantwoord. Ontevreden, teleurgesteld en zieker dan bij aankomst in Stress verlaat ze de kliniek en zoekt zelf haar weg terug. Onderweg wordt ze geconfronteerd met haar verleden en ontvangt onorthodoxe hulp. Kan ze met hun hulp de weg naar huis wel vinden? Wil haar gezin nog iets met haar te maken hebben?

Back To Top