skip to Main Content

Widdershins, de praktijk

Ik houd praktijk aan huis, om de zorg zo laagdrempelig mogelijk te houden. Niet alleen vinden veel cliënten dit prettig, het bespaart ook op praktijkkosten wat van invloed is op het tarief. De praktijk bevindt zich op de eerste verdieping, mocht u onoverkomelijke problemen hebben met trap lopen, of bent u te angstig om uw huis te verlaten, mede in verband met het Corona-virus biedt Widdershins telefonische consulten aan.

Bij Widdershins kunt u terecht voor diagnostiek en behandeling van psychische problematiek in de basis-ggz. Naast psychotherapeutische technieken die op zich alleen niet altijd voldoende succesvol zijn vanwege de invloed van biologische processen op psychische problematiek biedt Widdershins ook Neurofeedback en CogniPlus waarbij de hersenen rechtstreeks getraind worden. Elders op deze site vindt u meer informatie over deze succesvolle therapievormen. Een combinatie van gesprekken en Neurofeedback en/of CogniPlus biedt vaak prima resultaten. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen ook terecht voor Neurofeedback en CogniPlus. Hun ouders voor oudergesprekken.

Widdershins, de naam

Sinds 1989 praktiseer ik in de gemeente Kampen, in 2008 heb ik de praktijknaam veranderd in Widdershins. Widdershins komt volgens diverse bronnen voort uit het Middel- en Hoog Germaans (wedersinnes= in tegengestelde richting). Vanaf begin 16de eeuw treffen we het vooral aan in Schotland

De meeste beschrijvingen benoemen de volgende betekenissen: letterlijk tegen de richting van de zon in en figuurlijk: eigenwijs, op eigen wijze, tegendraads, en wederkerig. Voor de liefhebbers: over de betekenis van Widdershins, de etymologie en welke betekenis volgers van spirituele richtingen en religies aan Widdershins gaven en geven staan uitgebreidere beschrijvingen op het internet.

Ideeën ter verbetering van Widdershins

Heeft u ideeën om de praktijkvoering te verbeteren, dan hoop ik dat u mij dit laat weten. Dit kan gaan over de communicatie, bereikbaarheid, administratieve handelingen, of wat u ook tegen komt. Ik sta open voor nieuwe ideeën.

Openingstijden

Ma t/m do: 9.00 – 12.00 | 13.30 – 16.00

’s Avonds en zaterdag: Op speciaal verzoek

Margreet Bijkerk

Ik ben in Deventer geboren en vlak voor mijn eerste bezoek aan de kleuterschool zijn wij naar Groningen verhuisd. In deze prachtige stad heb ik de kleuterschool, lagere en middelbare school en opleiding tot psycholoog aan de RUG genoten. Tijdens de studie tot psycholoog heb ik bewust voor de richting klinische psychologie gekozen. Om zo breed mogelijk opgeleid te worden en daardoor het vak van psycholoog zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, heb ik binnen de afdeling Klinische Psychologie vakken uit de experimentele klinische psychologie, de psychotherapie en de neuropsychologie gevolgd. Bij de afdeling Functieleer vervolgvakken op het gebied van de Psychofysiologie. Bij de afdeling Neuropsychologie heb ik mijn project opgezet, researchstage gelopen en afstudeerscriptie geschreven over: De psychosociale gevolgen op lange termijn van gesloten schedelhersenletsel. Het bijvak was Sociale Psychiatrie.

Postdoctoraal heb ik diverse vervolgopleidingen gevolgd. Om persoonlijke redenen heb ik inmiddels van alle titels afgezien, behalve van de titel GZ-psycholoog, het vak dat ik nog met hoofd, hart en ziel uit voer.

De verdwaalde vrouw

Naast de praktijkvoering ben ik de laatste jaren ook parttime actief als schrijfster van fictie. Het eerste boek De verdwaalde vrouw is als lees- en luisterboek gepubliceerd en bij uw boekhandel en diverse online boekwinkels te bestellen. Tussen de bedrijven door werk ik aan andere fictie.

De verdwaalde vrouw – Samenvatting

Een vrouw met een voorgeschiedenis weet na een verschrikkelijk trauma niet meer wie ze is of hoe ze heet. Ze laat haar gezin in de steek en komt terecht in Stress. Daar roept ze de hulp in van haar naasten en professionals. Er wordt niet altijd naar elkaar geluisterd en de hulpvraag wordt niet beantwoord. Ontevreden, teleurgesteld en zieker dan bij aankomst in Stress verlaat ze de kliniek en zoekt zelf haar weg terug. Onderweg wordt ze geconfronteerd met haar verleden en ontvangt onorthodoxe hulp. Kan ze met hun hulp de weg naar huis wel vinden? Wil haar gezin nog iets met haar te maken hebben?

Wilt u meer weten over mijn praktijk en de diensten die ik aanbied? Laat uw gegevens achter en ik neem contact met u op.

Back To Top